dilluns, 25 de juliol del 2016

FENT PAÍS A PORTVENDRES, CATALUNYA NORD

L'Àlbum de fotos de la Carme

El dissabte 23 de juliol la colla de geganters, grallers, timbalers i flabiolaires d'Arbúcies hem anat a la vila de Portvendres, a la Costa vermella de la Catalunya nord, convidats a participar a la Festa catalana 2016. Hi hem arribat al matí i hem tingut temps de fer una mica de turisme. Una part de la colla ha anat a la platja i  altres han fet descoberta del poble, el port, el mirador a mar obert, l'església, les fortificacions, paradetes del mercat, un establiment de venda de peix i marisc molt singular, cadascú al seu aire. Hi ha qui ha dinat de restaurant i hi ha qui ho ha fet de carmanyola, cadascú al seu gust. 
A mitja tarda ens hem retrobat per  descarregar els gegants i portar-los al punt de sortida de la cercavila. Allà, l'organització ens tenia preparada una gran taula amb menjar i beure. Ens hi hem anat concentrant els diferents gegants -les colles d' Els Angles (comarca del Capcir) i de Sant Llorenç de la Salanca- els castellers Pallagos del Conflent, els grallers de Figueres, una colla sardanista, i d'altres actuacions.
A les 8 del vespre s'ha iniciat la desfilada que ha recorregut el passeig del moll esportiu,amb el mar i vaixells a un costat i les terrasses dels establiments a l'altre. Allà molts han ajudat a fer pinya a la colla castellera que teniem al darrere. 
En arribar al punt de cloenda,  cada colla ha fet la darrera actuació i, com és costum,  els gegants hem fet el ball conjunt. L'organització a donat la cercavila per closa amb el cant de L'Estaca. Després de tornar els gegants al recmolc, novament ens han convidat a un ressopó per a recuperar forces i cap a casa s'ha dit.
Una vivència molt intereressant on hem fet país establint lligams amb colles i persones de la Catalunya Nord i alhora hem donat a conèixer i promocionat el nom de  la Vila d'Arbúcies. 

clica sobre les imatges, les veuràs més grans i les podràs descarregar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada