dilluns, 30 de maig del 2022

FESTA DE CELEBRACIÓ DELS 50 ANYS DELS GEGANTS I DE LA COLLA GEGANTERA D'ARBÚCIES

Records de la celebració de la Festa dels 50 anys dels gegants Quirze, Julita i de la Colla Gegantera d'Arbúcies, actualment dintre de l'Associació de Geganters i Grallers d'Arbúcies.

1) VISITA L'ÀLBUM DE FOTOS: CLICA L'ENLLAÇ

2ENLLAÇ AL FLICKR DE L'AJUNTAMENT: CLICA AQUÍ 

No hi podia faltar un pastís gegant

VIDEO DEL BALL DE GEGANTS D'ARBÚCIES

Una festa on es van conèixer el compositor de la música del Ball de Gegants d'Arbúcies (Antoni Miralpeix 1997) i el coreògraf dels passos i  moviments (Mon Cardona 2002)

Però abans hi va haver molts preparatius: reunions, correus, trucades, exposició,  assajar el ball, assaig de gralles, assaig de flabiols, tallers a les escoles, anar a buscar el rams de flors per a les gegantes (Mans i Rams, a la foto de sota), encarrergar un mocador nou, fer un llaç, preparar el bar, cartells, banderoles, regals per a les colles, i molts altres detalls...

Petita selecció de fotos barrejades de la Cercavila infantil amb el gegantet Llabrot, i els caps grossos i un drac fet a les escoles, l'espectacle de circ, la Trobada de Gegants Pagesos amb la seva cercavila, els balls d'entrada a la plaça, homenatge als Caps de colla, records, ball final i finalment, un sopar de germanor. Als albums hi trobareu les fotos amb bona resolució i mooooooooooltes més, que superen el miler.

Instagram de treballs escolars dels tallers de capgrossos i gegants: 














I els actes s'han acabat? Nooooooooo. El dia 4 de juny hi ha una activitat a la Plaça de la Vila de 12 a 1 per fomentar la participació a la colla, pares, mares, joves, nenes, nens ... podran provar de portar algún element del seguici. I l'exosició del Museu Etnològic del Montseny La Gabella queda prorrogada fins passades les festres de les Enramades, així qui ens visiti també la podrà veure.... I és que 50 anys, no es fan cada dia. 

Els membres de la Colla agraïm la col·laboració de l'Ajuntament d'Arbúcies, de les escoles Dr. Carulla i Vedruna, de Mams i Rams, de Bonpreu, d'en Quim Masferrer i companyia,  i de tots els pares, mares, amics i amigues que ens han acompanyat en la celebració d'aquesta assenyalada diada.  
Gràcies també a les colles de Cabrils, Canovelles, Gualba, Molins de Rei i els Segadors de Riudarenes que han acceptat fer la nostra festa més gran amb els seus gegants pagesos. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada