diumenge, 31 de juliol del 2022

"JULITA, QUIRZE I CARBONETA" LLEGEIXEN EL PREGÓ DE FESTA MAJOR 2022

Amb motiu de celebrar els 50 els Gegants d'Arbúcies van llegir el  PREGÓ en la veu de la Cristina (Julita)  i la Isabel (Carboneta), les dues portadores de gegants que ha tingut la colla fins ara, i en Jordi, graller (Quirze).

PREGÓ DE FESTA MAJOR 2022 (ENLLAÇ AUDIO) Algunes frases...

...Gràcies a les desenes de persones que durant aquest temps han sigut els nostres peus, als músics que ens han fet ballar, als acompanyants que han portat capgrossos i als que ens han donat tota mena de suport.... gràcies als espectadors que ens seguiu a les sortides que fem pels carrers i les places. Vosaltres també doneu sentit a la tradició i feu possible la seva continuïtat...


... si voleu estar al dia i saber més coses de nosaltres, veure'ns en vídeos i mirar fotos, també podeu consultar el web, l'Instagram i el Facebook de la colla gegantera. Ens hem modernitzat i posat al dia. Així que per aquest part, no ens allargarem.

...Els gegants, no només portem dins la història dels 50 anys que celebrem, sinó també l'esperit i l'empenta de totes les persones que han viscut, treballat i estimat aquesta terra i aquesta Vall. Els gegants som un símbol d'Arbúcies que alegra les festes i que fa present la nostra població arreu on anem...

...Els geganters i geganteres ens carreguen sobre les seves espatlles mentre la gent ens mira i admira, però no se'ls veu.

A vegades han de dansar i giravoltar, i altres han d'avançar caminant pausadament, al compàs de les notes de melodies tradicionals i de sons que han incorporat tonades més modernes.

Darrere les finestretes de les nostres faldilles, els seus ulls veuen les cares de grans alegres i petits amb el ulls alçats que esguarden meravellats tots els detalls de les evolucions dels personatges.

I mentre ens donen vida, escolten, suen, gaudeixen de la festa des de dins. I finalment, quan estan cansats, són rellevats pels companys....

... vull recordar el meu amic Llambrot amb el seu cap de pallasso que ruixa aigua per un forat, i els capgrossos d'animals, que els més joves de la colla fan torns per portar-los.

També hi ha els capgrossos de la Bruixa, el Dimoni, el Viquing i el Follet, però fa anys que no poden sortir per falta de portadors i portadores joves,... a veure si a partir d'ara en trobem, que com diu la dita: com més serem, més riurem.

... Us convido a viure l'experiència, cadascú segons les seves possibilitats,... però si en teniu ganes, parleu-ne amb algú de la colla.

Així mateix, també és molt importat el suport de l'Ajuntament i dels establiments locals.

Som-hi doncs! Apunteu-vos una temporada a la colla o bé animeu algú que s'hi apunti.

Valoreu aquesta tradició que compartim els pobles de terres catalanes i més enllà....

... Tenim un programa amb gairebé 30 actes  PODEU LLEGIR TOT EL PREGÓ CLICANT AQUÍ



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada