dimarts, 25 de juny del 2024

REBUDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ 2024




Els Gegants d'Arbúcies, un any més han participat en la rebuda de la Flama del Canigó a Arbúcies

La Flama del Canigó ens recorda que de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer compartim una mateixa llengua i la vigília del 24 de juny, Diada Nacional dels Països Catalans arriba a diferents punts dels territori de parla catalana.

Enguany, l'arriba de la Flama del Canigó el dia 23 de juny a la comarca de La Selva va tenir com a centre de distribució La Cellera de Ter, amb la coordinació d'Òmnium. Aquesta localitat enguany ha celebrat els 50 anys d'anar-la a buscar a Catalunya del Nord o a localitats properes, per exemple Girona. Però donada la significació d'aquesta efemèride s'ha format un equip de foc de voluntaris per portar-la directament del Canigó

Arbúcies, és una de les setze poblacions selvatanes han recollit els quinquès a l'acte de lliurament que s'ha celebrat al Centre cellerenc on els organitzadors hi havien instal·lat una exposició commemorativa i el peveter què han encès davant de totes les persones presents. 

La Flama primer ha fet parada a Joanet, per ser portada a la Vila pels ciclistes de Rotatur on han trobat la plantada dels Gegants. S'ha repartit la flama en atxes i la comitiva ha portat els quinquès encesos a la Plaça de la Vila per encedre en peveter, recordar el sentit de la festa i llegir el missatge escrit per Núria Cadenes. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada